Konstgalleri

Blanka Simonsson & Lena Sjöberg

Får vi lov att presentera!

Blanka Simonsson och Lena Sjöberg som ställer ut i vårat stora fina konstgalleri på Wäsby. Lätta upp höstmörkret och njut av fin konst!

Blanka Simonsson. Jag älskar att skapa konst och jobbar med vilket material som jag kan få mina händer på. Digital, akvarell, olja, Gouache Tusch, osv…  Jag får min inspiration från animerade filmer och serier, där man kan rita berättelser till liv på ett helt annat sätt än vad verkligheten kan erbjuda.

Lena Sjöberg

Jag vill att mitt måleri ska bidra till en känsla av magi, mystik och djup samtidigt som betraktaren får fritt utlopp för sina egna tolkningar och verkligheter. Skapandeprocessen startar i en känsla och har ett okänt slut vilket gör att mitt måleri oftast är abstrakt och intuitivt. Jag jobbar gärna flödigt, färgstarkt och intensivt. Jag inspireras främst av intryck från resor där Österlen är en favoritkälla men också Karibien och Australien finns med i min färgpalett.

Jag började måla sent i livet och är autodidakt i grunden. Utöver olika workshops har jag under den senaste tiden gått kurser i akvarellmålning för konstnär Emma Karp Lundström, Brantevik.

Utställningar 2019: Sörmlandssalongen-Eskilstuna Konstmuseum, Torshälla konstrunda, Konstens vecka v 40-Galleri Konst-igt, Eskilstuna stadshus i november.

Dag Wahlström & Lars Rundin

Välkomna till vernissage Lördag 3 Oktober 11-15.

Mitt, Dag Wahlströms, intresse för fotografi väcktes redan i de tidiga tonåren, men kom att få en mindre betydelse annat än det som vi andra ”knäpper”. Det tog lång tid innan jag kombinerade fotointresset med naturintresset. Detta kom att riktigt blomma ut på nittiotalet och håller i sig än idag.

Motivvalet har varit brett, stort som smått, men med en dragning åt den abstrakta bilden. Medlemskapen i Naturfoto Västmanland och Biofoto har inspirerat och utmanat.

Jag har deltagit i flera utställningar inom föreningarna Fotomässan Älvsjö, Naturfotofestivalen i Vårgårda, Naturfotodagen Aros Congress Center, Ebelingmuseet m.fl. Framgång har även skördats i fototävlingar. Jag har också varit knuten till Bildbyrån Alamy.

Jag, Lars Rundin, är född 1939 och uppväxt i Eskilstuna. Sedan barnsben har jag tecknat och målat. Genomgick teckningskurs på 60-talet.

Den konstnärliga satsningen startade 1989-93. Då började jag ta kurser i akvarellmålning vid ABF för Bengt Lindahl samt kurser för Maria Ginzburg.

Jag tog till mig akvarellens unika förmåga att fånga ljus – stämning – lätthet och genomskinlighet.

Har varit kursledare i akvarellmålning vid ABF vilket har gett mig stor glädje att möta människor och få dela med mig av mina kunskaper. Hämtar gärna mina motiv från kust och hav men målaren stadsmotiv – blommor – stilleben samt motiv från resor i Grekland och på Svalbar.

Som jazzmusiker har jag i mitt skapande avbildat mina favoriter inom jazzmusiken.

Har haft ett stort antal separat- och samlingsutställningar.

Erik Sandell

Välkomna till vernissage Lördag 5 September 11-15.

Erik Sandell har målat figurativa och mer eller mindre realistiska bilder i olja i snart trettio år. Han fascineras av ljus och försöker fånga något av världens gåtfulla skönhet på duk och pannå.

”Jag brukar utgå från en referensbild och arbetar med kompositionen tills jag är nöjd. Sen bygger jag upp en ny bild i många lager, tio-femton lager är inte ovanligt. Det är en tidskrävande men samtidigt andlöst spännande process.”

Erik bor i Österskär idag utanför Stockholm och har tidigare  bott bland annat i Eskilstuna.

Instagram: eriksandellart

Hemsida: eriksandell.com

Margareta Gelles

Välkomna till vernissage Lördag 1 Augusti 11-15.

Oftast arbetar jag med att uttrycka känslor tankar, men även med strukturer i mina målningar. Kombinationen av det strikta, lätta och avskalade till det kraftigt lekfulla med mycket tyngd i upplever jag spännande. Det är ett ständigt utforskande och jag vet aldrig vart jag hamnar när jag påbörjar mitt arbete. Jag vill inte sortera in mitt måleri i något fack, för att inte begränsa mig.

Teknik:
Olja och akryl på duk. Jobbar nu även med skulpturer i olika material.
Utbildningar:
Estetisk linje, Eskilstuna folkhögskola.
Uppdrag:
målning, Eskilstuna Marknadsföring AB 2005.
Stipendium 2007:
Stockholms konstsalong.
Offentliga inköp:
Bl.a. Eskilstuna kommun, Vattenfall Stockholm, Torshälla stadsförvaltning, Familjecenter Torshälla.

Jurybedömda utställningar:
2002 Höstsalongen, Väsby konsthall.
2003 Konstfrämjandet, Eskilstuna.
2003 Sörmlandssalongen, Eskilstuna konstmuseum.
2005 Sörmlandssalongen, Luna kulturhus Konsthallen Södertälje.
2006 Vintersalongen Väsby konsthall.

Ann-Katrin Westerlund & Ulf Broberg

Välkomna till vernissage Lördag 6 Juni 11-15.

Jag, Ann-Katrin Westerlund är född 1958 och uppvuxen i Torshälla.

Utbildninar: Bildlärare, Kurser i textil, fotopolymer, raku, måleri och kroki på Eskilstuna folkhögskola.

Utställningar:

Samlingsutställningar på Ebelingmuseet, Form & Färg verkstaden, Konsthallen Turbin i Wijs trädgårdar i Ockelbo och Stadsmuseet i Eskilstuna m.fl.

Medlem i Form & Färgverkstan.

Intresset för det kreativa kom tidigt så jag har fortsatt att arbeta i textil, med måleri och skulptur under flera år.

Min del av denna utställning, tillsammans med Ulf Broberg, består av abstrakt måleri med naturalistiska drag och inslag.

Tekniken är collage mixat med måleri på canvasduk i olika format.

Jag, Ulf Broberg, bor i Eskilstuna och har målat sedan 70 talet, men alltid parallellt med ett ordinarie arbete. Har verkat som sk månskensmålare till nu när jag har tagit ut pension. Jag är medlem i Form och Färgverkstaden, där jag nu målar regelbundet.

Jag har deltagit i flera samlingsutställningar bla Sörmlandsalongen, Eskilstuna Konstmuseum, Ebelingmuseet samt Länets konst under min tid som Örebroare.

Separata utställningar bla Galleri C Södertälje, Konshallen Nora. Tillsammans med Mats Anderson har jag visat bilder på Säfstaholms Slott i Vingåker och på Kulturum i Katrineholm. De bilder jag visar här på Wäsby har kommit till under 2019 och 2020.

Jag gick Estetiska linjen 82 till 84 och Konstlinjens Fördjupningsår 2013. Nu senast deltog jag i en distansutbildning på Eskilstuna Folkhögskola som var mycket givande.

Pierre Pocs

Välkomna till vernissage Lördag 2 Maj 11-16.

Pierre har jobbat som fotograf i snart tio år men i dag fotograferar han nästan bara heltid för kommersiella kunder. Men för egen del så har han alltid några egna fotoprojekt eller fotoidéer som ska förverkligas och ibland dyker bilderna bara upp när ljuset känns rätt. Den här utställningen är en blandning av egna projekt eller promenader då kameran har hängt på axeln. Genomgående för Pierres motto inom fotografi genom åren har alltid varit att försöka fånga eller skapa ljuset i sina bilder.

Sakarias Luhanko

Välkomna till min vernissage Lördag 4 April 11-16.

Sackarias Luhanko målar mest i olja men även i akryl, kol, spray samt collage. ”Utforskar mig själv och mina tankar, på vägen blir det tydligen en del konst”. Recept för en bild: Tag en dl avsmak och blanda med en msk dekadens. Slå i en bunke av rädsla för blekna in i samhället, vispa hårt stundtals maniskt, övergå till enkla och avskalade rörelser. Tillsätt en tsk självutforskande samt en liter tankar kring livet. Rör ned lite desperation. Ställ på en platta fylld av åsikter. Låt stå under ett lock av vad som förväntas, när röran börjar koka över tag av den. Slå upp i en form av desperata känslor kring sanningarna, media och vad världen bjuder på… Låt sedan bakas med åskådarnas tankar och intryck kring bilden. Tillsätt en gnutta hopp om att det vackra kan få plats att växa, avsmaka med en känsla av att saker kan bli bättre och förändras.

Mats Boussard ställer ut på Wäsby

Välkomna till min vernissage Lördag 1 Feb 11-15.

Jag heter Mats Boussard och har fotograferat till och från i hela mitt liv sen jag var 13 år. Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och min inspiration hämtar jag under promenader med kameran i vår fina stad. Jag tycker om att fotografera porträtt, landskap, arkitektur perspektiv, artphoto, street med mera.

Samspelet mellan ljus, skuggor och kontraster fascinerar mig och av den anledningen har jag valt att ha den här utställningen i svart/vitt med några små inslag av färg. Mina bilder på utställningen börjar med dans och rörelse från en föreställning av Eskilstuna Dansakademi och följs sedan av av bilder som jag tagit under 2019.

Tidigare utställningar:

Lagersbergs bibliotek 2015

Barfotavernissage 2015

Flens Vårdcentral 2016

Underhund i Nyfors 2016

Elite Stadshotell 2017

Utställningen pågår till lör 29 februari.

Brigitte Gustafsson och Lilian Svedentoft ställer ut på Wäsby

Vernissage lördagen den 7.e dec  kl 11-15

Utställningen pågår hela december

Välkomna till vår gemensamma utställning som kommer att visa

  • Brilians Får o Höns
  • Lilians Akvareller
  • Brigittes Akvareller och Batik

Under arbetsnamnet Brilian målar vi tillsammans färglada får och höns i akvarellteknik.

Fåren föds ur en pöl med vatten Tillsammans lägger vi på olika färger Färgerna flyter fritt omkring Tills de slutligen torkar .Kropparna och huvudena blir en enhet Inget får blir den andra lik

Hönsen tillkommer på samma sätt men tekniken är något annorlunda.

Både Lilian och Brigitte målar även mer traditionella akvareller.

Brigitte arbetar också med Vaxbatik.

Mona Kanaan ställer ut på Wäsby Galleri!

”Efter succén på Munktellmuseet och den inspirationskick jag fick genom alla fantastiska möten, kommer jag nu att ha en längre utställning”.

Lördag den 2/11 mellan klockan 11 och 15, håller Mona Kanaan sin andra vernissage i Eskilstuna på temat Konsten som andra språk. Mona har målat under fritiden parallellt med rollen som kommunalråd under ca två år för att kunna genomföra de 2 utställningarna. Resultatet ser vi i form av mer än 30 utställda konstverk.

Hon har ett budskap i sina målningar som belyser allt från maktspel till vårt inre barn.

Mona är utbildad på Konstfack i Beirut, Academie Libanaise det Beaux Arts – ALBA, och har målat vissa perioder av sitt vuxna liv. Hon målar halvabstrakt, främst i akryl på duk och fokus har oftast kretsat kring kvinnor – både utsatthet och styrka. Att valet föll först på Munktellmuseet och nu på Wäsby Galleri är knutet till hennes önskan att låta de 2 speciella miljöer i Eskilstuna och i Torshälla möta den samtid hon beskriver i konsten.

Vernissage 2 November, 11-15. Utställningen pågår under hela November.

Birgitta Johansson ställer ut på Wäsby Galleri!

Birgitta är född och uppvuxen i Eskilstuna. Hon började teckna och måla redan som liten och har alltid älskat former och färger. Konstnären målar helst i olja och akryl, men har under åren jobbat i många olika tekniker såsom screen tryck, grafik, foto, silversmide och keramik.

Vernissage 5 Oktober, 11-15. Utställningen pågår under hela Oktober.

Katarina Abrahamsson ställer ut på Wäsby!

Välkommen till min utställning som består av tre olika konstformer akvarell, keramik och stickning, allt i samma underbara skala med blå färg tillsammans med vitt och grått.

Jag är mer eller mindre självlärd och strävar efter känslan av glädje, lugn och harmoni som de olika konstformerna ger mig oavsett om jag arbetar med pensel och färg, stickor och garn eller med lera.

Marie Engström Westling – Fotokonst from lördag 3 aug

”Leta inte efter något perfekt i mina bilder, det kommer du ändå inte hitta. Jag hoppas istället att du hittar en känsla – för det är vad jag vill förmedla med mitt fotografi.”

Lena Sjöberg – vernissage lördag 6 juli 11-15

Välkommen till min första separatutställning där jag visar originalmålningar i akvarell och akryl.

Jag vill att mitt måleri ska bidra till en känsla av magi, mystik och djup samtidigt som betraktaren får fritt utlopp för sina egna tolkningar och verkligheter. Skapandeprocessen startar i en känsla och har ett okänt slut vilket gör att mitt måleri oftast är abstrakt och intuitivt. Jag jobbar gärna flödigt, färgstarkt och intensivt. Jag inspireras främst av intryck från resor där Österlen är en favoritkälla men också Karibien och Australien finns med i min färgpalett.

Jag började måla sent i livet och är autodidakt i grunden. Utöver olika workshops har jag under den senaste tiden gått kurser i akvarellmålning för konstnär Emma Karp Lundström, Brantevik.

Utställningar 2019: Sörmlandssalongen-Eskilstuna Konstmuseum, Torshälla konstrunda, Konstens vecka v 40-Galleri Konst-igt, Eskilstuna stadshus i november.

Lennart Sand – vernissage fredag 28 juni, 13.00

Lennart Sand är en av våra mest etablerade och omtyckta naturkonstnärer. Han är känd för sina djur- och landskapsmålningar samt bronsskulpturer och finns med i de permanenta samlingarna på Leigh Yawkey Woodson Art Museum, USA, Museum Nature in Art, England och National Museum of Wilflife Art, USA. Han har illustrerat jakt- och fisketidningar, skrivit naturkåserier i dagspressen samt författat och illustrerat ett flertal böcker.

Lennart föddes i Östersund 1946 och är idag bosatt i Dalarna.

Läs mer på www.lennartsand.se

Erik Sandell – vernissage lördag 15 juni, 11-15

Erik Sandell ställer ut oljemåleri i juni. Erik bor i Österskär intill Stockholms skärgård.

Välkommen på vernissage 15/6 kl. 11-15!

Se fler bilder på Instagram och följ mig gärna, där heter jag eriksandellart »

Jag har ritat sen jag kunde hålla i en penna och fastnade tidigt för det klassiska oljemåleriet. Jag arbetar i många färglager – ett tjugotal är inte ovanligt. Bilderna växer fram under lång tid, ibland uppåt ett halvår.
Ljuset är en ständig inspirationskälla. Jag försöker ofta få fram något i bilden som är svårt att sätta ord på.

Sara Kronholm – vernissage lördag 4 maj, 11-15

Är ny i konstvärlden och har bara sysslat med med konst i 3 år. Till vardags jobbar jag på en intensivvårdsavdelning för nyfödda. Jag älskar processen att måla och tycker det är så spännande att jag ibland glömmer bort att andas. Det blir färg, starkt och kvinnligt. Jag är självlärd och målar i både akvarell och akryl. Wäsbymagasin blir den första utställningen för mig på ett galleri.

Eva Salomonsson

Studier vid olika konstskolor samt studier i scenografi har banat vägen för mitt måleri. Att gestalta människor i olika miljöer och situationer är den drivande kraften i mitt konstnärsskap.

Tidigare har jag arbetat som grafisk formgivare samt varit lärare i kroki, frihandsteckning och rumslig gestaltning på Mälardalens högskola. Jag har också varit scenograf på Eskilstuna statsteater.

Sedan några år tillbaka fokuserar jag på min egen konst och har nu glädjen att få ha min andra utställning detta år. Min tidigare utställning i år; Only Human visades på Konstfrämjandet.

Se fler bilder på min instagramsida: evakonstverk

Utställningen

Utställningen Cinema Mind är en samling målningar som påbörjades år 2005 och avslutades år 2016.

Idén till utställningen växte fram ur mitt intresse för film och min stora beundran för filmkonstens alla
karaktärer och miljöer.

I målningarna har jag skapat mina egna scenerier inspirerade av filmgenrer och regissörers storverk.

Annelie Lindholm visar akvareller under hela september månad, med start på lördag 1/9. Hon beskriver sin utställning såhär:

Det blir en blandning av motiv där många målningar har utgångspunkt från mina fotografier- intryck från resor, stadsmiljöer, människor, interiörer, blommor och porslin. Den gemensamma nämnaren är mina upplevelser. Besökaren får helt enkelt ta del av en bit av min värld. Utställningen blir nästan som en dagbok.

Solweig Lindbergh, som ställer ut i galleriet 11-30 augusti, bor i Eskilstuna och har sedan ca 20 år tillbaka. Här visar hon sina färgstarka akrylmålningar och blandteknik.

Mer information och bilder finner du på www.solweiglindbergh.se eller på Facebooksidan: Art by Solweig Lindbergh (foton).

Konstutställare Wäsby Galleri 2021

Jan – Bertil Roos

Feb – Rose-Marie Österström
Mars – Heidi Pedersen
April – Erik Sandell
Maj – Kicki Pettersson
Juni – Inga Schmidt
Juli – Tone Wallbye
Aug – Annemor Carlsson
Sep – Christina Kjellgren
Okt – Ulf Broberg
Nov – Lilian Sundholm & Niclas Ericson (med reservation)
Dec – Margarete Rapp

Konstutställare Wäsby Galleri 2022

Jan – Anita Unnerbäck

Feb – Marie Andersson
Mars – Sara Kronholm
April – Mats Boussard
Maj – Färg & Form
Juni – Kelvin Sommer
Juli – Stina-Elise Trolin
Aug – Lena Sjöberg
Sept – Eberhardsson
Okt – Petra Hällnäs
Nov – Margret Olsson
Dec – Mia Wistrand

Konstutställare Wäsby Galleri 2023

Feb – Sackarias Luhanko
Mars – Maria Eriksson
April – Birgitte Gustavsson och Lillian
Maj – Lena Lindstrand
Juni -Desiree Berkvist
Juli – Johan Holm
Aug – Paola Röndell
Sept – Katarina Abrahamsson
Okt – Mona Kanaan
Nov – Mariele Larsson
Dec – Maria Elneskog

Konstutställare Wäsby Galleri 2024

Feb – Lilian Sundholm & Niclas Ericson
Mars – Mats Högberg
April – Sackarias Luhanko
Maj – Maria Werner
Juni – Sara Andersson
Juli – Katarina Bäcklund
Aug – Anna Lindström
Sept – Lotta Westergren
Okt – Annemor Carlsson
Nov – Albert Södgård
Dec –

Tidigare Utställningar

Konstutställare Wäsby Galleri 2020

Feb – Mats Boussard
Mars – Mats Boussard
April – Sackarias Luhanko
Maj – Pierre Pocs
Juni – Ann-Katrine Westerlund
Juli – Leif Nyström
Aug – Margareta Gelles
Sep – Erik Sandell
Okt – Dag Wahlström/Lars Rundin
Nov – Lena Sjöberg & Blanka Simonsson
Dec – Heikki Kiviaho Magnus Fliesberg

Konstutställare Wäsby Galleri 2019

Feb – Leif Johansson
Mars – Rosanna Larsson
April – Maria Eberfors
Maj – Sara Kronholm
Juni – Erik Sandell / Lennart Sand
Juli – Lena Sjöberg
Aug – Marie Engström Westling
Sep – Katarina Abrahamsson
Okt – Birgitta Johansson
Nov – Mona Kanaan
Dec – Brigitte Gustavsson/Lilian Svedentoft

Konstutställare Wäsby Galleri 2018

Juni – Lennart Sand
Aug – Solweig Lindbergh
Sep – Annelie Lindholm
Okt – Andre Karjel
Nov – Eva Salomonsson
Dec – Wawa Sjödin